+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odgovor EU-a na #koronavirus

Odgovor EU-a na #koronavirus

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Četvrtak 29. srpanj 2021.

 

EU ed hor poz Osijek
Želite saznati više o Europskoj uniji i sudjelovati u raspravi o
njezinoj budućnosti?

Tko smo?

EUROPE DIRECT Osijek član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija.
Možete nam se obratiti s pitanjima o politikama, programima i prioritetima EU-a te sudjelovati u događanjima na temu budućnosti EU-a.
Posjećujemo i škole, u kojima održavamo prezentacije, vodimo rasprave o EU-u i dijelimo službene publikacije.
Sve naše usluge besplatne su za sve uključene građane.
Međutim, ne možemo nuditi pravne savjete niti tumačiti zakonodavstvo EU-a.
Više informacija o centrima u državama članicama EU-a, uključujući Hrvatsku, pronađite ovdje.

 

Učenice i učenici šest srednjih škola sudjelovali u virtualnoj radionici „EU projekti u mojoj lokalnoj zajednici“

IMG 20190723 080745 11 200
23. travnja 2021. učenice i učenici šest srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije uz svoje su nastavnice i nastavnike – mentore sudjelovali u virtualnoj radionici na temu EU projekata, u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Osijek koji djeluje pri Javnoj ustanovi Županijskoj razvojnoj agenciji Osječko-baranjske županije.
Srednje škole koje su sudjelovale u virtualnoj radionicu su:

Druga srednja škola Beli Manastir
Elektrotehnička i prometna škola Osijek
Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku
Medicinska škola Osijek
Srednja škola Donji Miholjac
Ugostiteljsko-turistička škola Osijek

U uvodnom dijelu virtualne radionice sudionike je pozdravio Tomislav Barbarić, ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

O EU projektima koje provodi Osječko-baranjska županija govorili su gosti radionice -  Katarina Krešo, voditeljica Odsjeka za financiranje školskih ustanova, Upravni odjel za obrazovanje i Dražen Bogdan, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj, Upravni odjel za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije.

U pripremnoj fazi koja je prethodila samoj virtualnoj radionici, učenice i učenici su uz svoje nastavnike - mentore u svom okruženju istražili projekte financirane sredstvima EU-a te po vlastitom izboru izdvojili po dva projekta o kojima su se detaljnije informirali i koje su predstavili na online radionici.  
Od EU projekata koje provode različite organizacije i institucije, učenice i učenici su izdvojili projekte s područja Osijeka, Belog Manastira i Donjeg Miholjca, a koji su sufinancirani iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova i programa Erasmus+.
Nakon prezentacija uslijedio je razgovor u kojem su mladi istaknuli da smatraju da projekti financirani sredstvima EU-a doprinose razvoju kao i kvaliteti života u lokalnim sredinama. Također, istaknuli su da su i sami istražujući koji se to EU projekti provode u njihovom okruženju, a i na samoj online radionici, došli do novih informacija i saznanja.
Na pitanje što bi željeli da se u budućnosti financira iz EU fondova u njihovom okruženju istaknuli su rekonstrukciju škole, ruralni razvoj, prometnice i nabavu nove informatičke opreme za škole.

Hvala svima na sudjelovanju!

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top