+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odgovor EU-a na #koronavirus

Odgovor EU-a na #koronavirus

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Četvrtak 29. srpanj 2021.

 

EU ed hor poz Osijek
Želite saznati više o Europskoj uniji i sudjelovati u raspravi o
njezinoj budućnosti?

Tko smo?

EUROPE DIRECT Osijek član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija.
Možete nam se obratiti s pitanjima o politikama, programima i prioritetima EU-a te sudjelovati u događanjima na temu budućnosti EU-a.
Posjećujemo i škole, u kojima održavamo prezentacije, vodimo rasprave o EU-u i dijelimo službene publikacije.
Sve naše usluge besplatne su za sve uključene građane.
Međutim, ne možemo nuditi pravne savjete niti tumačiti zakonodavstvo EU-a.
Više informacija o centrima u državama članicama EU-a, uključujući Hrvatsku, pronađite ovdje.

 

Ususret Danu planete Zemlje održan Okrugli stol Europski zeleni plan

web 0422 slika 20021. travnja 2021. na Pravnom fakultetu Osijek i putem online platforme održan je Okrugli stol Europski zeleni plan u okviru kojega je predstavljena i Zelena pravna klinika Pravnog fakulteta u Osijeku, koja je ujedno bila i organizator Okruglog stola zajedno s Knjižnicom - Europski dokumentacijski centar PRAVOS i Informacijskim centrom Europe Direct Osijek koji djeluje u okviru JU Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.


U uvodnom dijelu sudionicima se pozdravnim riječima obratila Prodekanica za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije doc. dr. sc. Dunja Duić.

Doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko, zamjenica voditelja Zelene pravne klinike predstavila je dosadašnje  aktivnosti te buduće ciljeve Klinike.

Što Europski zeleni plan znači za građane Europske unije i kako će se provoditi na nacionalnoj razini te koji su projekti i što se čini na području zaštite okoliša i održivog razvoja u Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku s primjerima dobre prakse sudionicima su predstavile gošće predavačice.

Dr. sc. Ana-Maria Boromisa, predstojnica Odjela za međunarodne gospodarske i političke odnose Instituta za razvoj i međunarodne odnose, govorila je na temu Europskog zelenog plana: tko će i kako će se provoditi.

Gabrijela Čurković, v. d. pročelnice, Upravni odjel za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije, Osječko-baranjska županija, predstavila je EU projekte energetske obnove zgrada javnog sektora koje provodi Osječko-baranjska županija.

Ana Nemet Đurđević, dipl.iur., voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša i održivo gospodarenje otpadom Grada Osijeka govorila je o strateškim dokumenti o zaštiti okoliša i  njihovoj provedbi na području Grada Osijeka.


Više informacija o Europskom zelenom planu
Europski zeleni plan – strategija za postizanje održivosti gospodarstva EU-a pretvaranjem klimatskih i ekoloških izazova u prilike u svim područjima politike i osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije. Više informacija: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_hr

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top