+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odgovor EU-a na #koronavirus

Odgovor EU-a na #koronavirus

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Četvrtak 29. srpanj 2021.

 

EU ed hor poz Osijek
Želite saznati više o Europskoj uniji i sudjelovati u raspravi o
njezinoj budućnosti?

Tko smo?

EUROPE DIRECT Osijek član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija.
Možete nam se obratiti s pitanjima o politikama, programima i prioritetima EU-a te sudjelovati u događanjima na temu budućnosti EU-a.
Posjećujemo i škole, u kojima održavamo prezentacije, vodimo rasprave o EU-u i dijelimo službene publikacije.
Sve naše usluge besplatne su za sve uključene građane.
Međutim, ne možemo nuditi pravne savjete niti tumačiti zakonodavstvo EU-a.
Više informacija o centrima u državama članicama EU-a, uključujući Hrvatsku, pronađite ovdje.

 

Okrugli stol Europski zeleni plan, Pravni fakultet Osijek, 21. travnja 2021., 17:00 sati

EGD 200
Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu.


Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje na Pravnom fakultetu u Osijeku održat će se Okrugli stol Europski zeleni plan u okviru kojega će se predstaviti i Zelena pravna klinika Pravnog fakulteta u Osijeku, koja je ujedno organizator Okruglog stola zajedno s Knjižnicom - Europski dokumentacijski centar PRAVOS i Informacijskim centrom Europe Direct Osijek.

Europski zeleni plan sadržava okvirni plan s mjerama za unapređenje učinkovitog iskorištavanja resursa prelaskom na čisto kružno gospodarstvo te za zaustavljanje klimatskih promjena, obnovu biološke raznolikosti i smanjenje onečišćenja. U njemu se navode potrebna ulaganja i dostupni financijski alati i objašnjava kako osigurati pravednu i uključivu tranziciju.

Što on znači za građane europske unije i kako će se provoditi na nacionalnoj razini te koji su projekti i što se čini  na području zaštite okoliša i održivog razvoja  u Osječko-baranjskoj županiji i Grada Osijeka s primjerima dobre prakse sudionicima će predstaviti gosti predavači:

Dr. sc. Ana-Maria Boromisa, predstojnica Odjela za međunarodne gospodarske i političke odnose Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Gabrijela Čurković, v. d. pročelnice, Upravni odjel za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije, Osječko-baranjska županija i Ana Nemet Đurđević, dipl.iur., voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša i održivo gospodarenje otpadom Grada Osijeka

Zelena pravna klinika Pravnog fakulteta u Osijeku osnovana je s ciljem osiguranja nužne, učinkovite  i primjerene zaštite prirode i okoliša te pravne zaštite svih građana u područjima zaštite prirode i okoliša. Kroz svoj rad Klinika povezuje studente studijskih programa Pravnog fakulteta u Osijeku i druge fizičke i pravne osobe motivirane na volonterski rad i aktivizam u područjima zaštite prirode i okoliša sa svrhom razvoja novih spoznaja, vještina i etičkih vrlina kod studenata kao pretpostavke za razvoj studentskih karijera. Doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko na Katedri za upravno pravo i znanost Pravnog fakulteta u Osijeku, zamjenica voditelja Zelene pravne klinike predstavit će dosadašnje  aktivnosti te  buduće ciljeve Klinike.

Okrugli stol održat će se 21. travnja 2021. godine u Vijećnici Pravnog fakulteta u Osijeku, Stjepana Radića 13 uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera kao i mogućnost sudjelovanja i preko online platformi ZOOM u 17:00 sati: https://www.pravos.unios.hr/okrugli-stol-europski-zeleni-plan
Pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe!

PROGRAM „Okrugli stol Europski zeleni plan“

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top