+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odgovor EU-a na #koronavirus

Odgovor EU-a na #koronavirus

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

EUandME kampanja za mlade

EUandME kampanja za mlade

Srijeda 8. srpanj 2020.


Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovdje smo kako bismo:
- pružili informacije i odgovorili na vaša pitanja o EU, osobito o vašim pravima i mogućnostima prioritetima, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja
- uputili vas na specijalizirane izvore informacija i druge službe i mreže
- informirali vas i uključili u aktualna događanja vezano uz EU teme

 Informirati se možete putem naše web stranice, pratiti nas na Facebook-u, poslati nam e-mail, nazvati nas ili jednostavno doći u EDIC Osijek. U Centru ćete imati mogućnost pretraživanja sadržaja na Internetu vezanih uz EU, preuzeti informativne materijale i razgovarati s djelatnicima Centra.

Izvješće Europske komisije: ciljanim ulaganjima i robusnim digitalnim politikama potiče se uspješnost država članica

desi composite

Europska komisija je objavila rezultate Indeksa digitalnoga gospodarstva i društva (DESI) za 2019., u kojem se prati ukupna digitalna uspješnost Europe i napredak država članica EU-a u području digitalne konkurentnosti.


Zemlje koje su postavile ambiciozne ciljeve u skladu s EU-ovom strategijom digitalnog jedinstvenog tržišta i spojile ih s prilagođenim ulaganjima postigle su bolje rezultate u relativno kratkom vremenu.
To je jedan od glavnih zaključaka ovogodišnjeg Indeksa digitalnoga gospodarstva i društva. No iz činjenice da najveća gospodarstva EU-a nisu ujedno i digitalni predvodnici vidljivo je da je potrebno ubrzati digitalnu transformaciju kako bi EU zadržao konkurentnost na svjetskoj razini.
Dodatne informacije dostupne su u priopćenju za medije te dokumentu s pitanjima i odgovorima. Cijelo izvješće DESI-ja dostupno je ovdje, a izvješća po zemljama ovdje.
Indeks digitalnoga gospodarstva i društva (DESI),  Izvješće za Hrvatsku za 2019.: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/scoreboard/croatia
Izvori:
Europska komisija - Priopćenje za tisak

Izvor vizuala: https://digital-agenda-data.eu/datasets/desi/visualizations

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top