+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Subota 14. prosinac 2019.


Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovdje smo kako bismo:
- pružili informacije i odgovorili na vaša pitanja o EU, osobito o vašim pravima i mogućnostima prioritetima, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja
- uputili vas na specijalizirane izvore informacija i druge službe i mreže
- informirali vas i uključili u aktualna događanja vezano uz EU teme

 Informirati se možete putem naše web stranice, pratiti nas na Facebook-u, poslati nam e-mail, nazvati nas ili jednostavno doći u EDIC Osijek. U Centru ćete imati mogućnost pretraživanja sadržaja na Internetu vezanih uz EU, preuzeti informativne materijale i razgovarati s djelatnicima Centra.

Izvješće Europske komisije: ciljanim ulaganjima i robusnim digitalnim politikama potiče se uspješnost država članica

desi composite

Europska komisija je objavila rezultate Indeksa digitalnoga gospodarstva i društva (DESI) za 2019., u kojem se prati ukupna digitalna uspješnost Europe i napredak država članica EU-a u području digitalne konkurentnosti.


Zemlje koje su postavile ambiciozne ciljeve u skladu s EU-ovom strategijom digitalnog jedinstvenog tržišta i spojile ih s prilagođenim ulaganjima postigle su bolje rezultate u relativno kratkom vremenu.
To je jedan od glavnih zaključaka ovogodišnjeg Indeksa digitalnoga gospodarstva i društva. No iz činjenice da najveća gospodarstva EU-a nisu ujedno i digitalni predvodnici vidljivo je da je potrebno ubrzati digitalnu transformaciju kako bi EU zadržao konkurentnost na svjetskoj razini.
Dodatne informacije dostupne su u priopćenju za medije te dokumentu s pitanjima i odgovorima. Cijelo izvješće DESI-ja dostupno je ovdje, a izvješća po zemljama ovdje.
Indeks digitalnoga gospodarstva i društva (DESI),  Izvješće za Hrvatsku za 2019.: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/scoreboard/croatia
Izvori:
Europska komisija - Priopćenje za tisak

Izvor vizuala: https://digital-agenda-data.eu/datasets/desi/visualizations

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top