+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odgovor EU-a na #koronavirus

Odgovor EU-a na #koronavirus

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

EUandME kampanja za mlade

EUandME kampanja za mlade

Subota 27. veljača 2021.


Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovdje smo kako bismo:
- pružili informacije i odgovorili na vaša pitanja o EU, osobito o vašim pravima i mogućnostima prioritetima, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja
- uputili vas na specijalizirane izvore informacija i druge službe i mreže
- informirali vas i uključili u aktualna događanja vezano uz EU teme

 Informirati se možete putem naše web stranice, pratiti nas na Facebook-u, poslati nam e-mail, nazvati nas ili jednostavno doći u EDIC Osijek. U Centru ćete imati mogućnost pretraživanja sadržaja na Internetu vezanih uz EU, preuzeti informativne materijale i razgovarati s djelatnicima Centra.

Za mlade organiziran posjet organizacijama koje provode volonterske projekte

DSC 0438 003.JPG 200

U petak, 26. listopada 2018. EDIC Osijek organizirao je posjet Volonterskom centru Osijek i Udruzi „Zvono“/Lokalnom volonterskom centru „Zvono“ u Belišću u kojem su sudjelovali učenici Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ u pratnji profesorice.


Posjet organizacijama koje provode volonterske projekte i aktivnosti nastavak je aktivnosti Informacijskog centra Europe Direct Osijek pod nazivom „Europske snage solidarnosti i druge volonterske prilike za mlade“.
Na informativnom predavanju u Volonterskom centru Osijek, Mirta Kovačević i Jelena Stefanović upoznale su sudionike s aktivnostima i projektima Volonterskog centra Osijek te ih informirale o mogućnostima uključivanja u Europske snage solidarnosti kao i o prilikama za uključivanje u druge volonterske projekte i aktivnosti. Predstavnice Volonterskog centra sa sudionicima su podijelile i priče volonterki iz Belgije koje su kod njih nedavno boravile. Naime, Volonterski centar Osijek akreditirana je organizacija Europske volonterske službe.
Nakon Volonterskog centra Osijek, sudionici su posjetili  „Citadelu“ - kamp za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Belišću u kojem Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono” i Lokalni volonterski centar „Zvono“ održavaju brojne aktivnosti i radionice. Voditeljica Lokalnog volonterskog centra „Zvono“ Tena Anić upoznala je sudionike s aktivnostima volonterskog centra i s projektom koji provodi Udruga „Zvono“ pod nazivom „Šalji dalje“ a koji je usmjeren na razvoj volonterstva. Projekt „Šalji dalje“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nakon uvodnog predstavljanja, za sudionike je održana radionica o timskom radu koji je važna vještina za volontiranje.
Prilikom ovog informativnog dana provedenog s učenicima Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ i profesoricom Tatjanom Petrač te ostalim sudionicima, voditeljica Informacijskog centra Europe Direct Osijek, Brigita Ivoševac predstavila je rad i aktivnosti EDIC-a Osijek koji djeluje u okviru Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top