+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Četvrtak 29. srpanj 2021.

Članci

Odgovori na često postavljana pitanja…

 

…o zapošljavanju u Europi
Hrvatskim građanima, poslodavcima i tražiteljima posla dostupna je usluga posredovanja pri zapošljavanju u drugim članicama Europske unije koja se pruža u okviru EURES - mreže javnih zavoda za zapošljavanje država članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarske. EURES u Hrvatskoj djeluje pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ). EURES savjetnici pružaju usluge informiranja, usmjeravanja i posredovanja između poslodavaca  na europskom tržištu rada.
EURES Osijek djeluje pri Regionalnom uredu HZZ-a u Osijeku, tel. +385 (0)31 207339, e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  
Na EURES portalu za radnu mobilnost dostupne su informacije o ponudi i potražnji poslova u cijeloj Europi, informacije o životu i radu u pojedinim zemljama članicama, te  informacije o mogućnostima razvoja vještina i karijere.
Na portalu Vaša Europa za građane možete pronaći više informacija i savjeta vezano uz život i rad u Europi za građane EU-a i njihove obitelji.

 

…o pokretanju ili proširenju poslovanja u Europi
Za pitanja vezana uz pokretanje ili proširenje poslovanja na drugu državu članicu EU-a, građanima i poduzetnicima su na raspolaganju Jedinstvene kontaktne točke uspostavljene u svakoj državi članici EU-a, Islandu, u Norveškoj ili Lihtenštajnu. Jedinstvene kontaktne točke pružaju informacije o pravilima, propisima i formalnostima koje se primjenjuju na uslužne djelatnosti u drugim zemljama članicama te omogućuju obavljanje administrativnih formalnosti putem interneta.
Europska poduzetnička mreža pruža potporu i savjete gospodarstvenicima diljem Europe te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti EU-a i jedinstvenog europskog tržišta. Namijenjena je malim i srednjim poduzetnicima, poslovnim institucijama, istraživačkim centrima, sveučilištima. Koordinator mreže u Hrvatskoj je Hrvatska gospodarska komora, a članica mreže je i TERA TEHNOPOLIS - Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku www.tera.hr
Na portalu Vaša Europa za poduzeća možete pronaći više informacija i savjeta vezano uz poslovanje u Europi.

 

…o EU fondovima i mogućnostima financiranja projekata
Informacije o EU fondovima, operativnim programima i objave poziva na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova dostupne su na stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije  www.strukturnifondovi.hr.  Na istim stranicama mogu se pronaći i informacije o Programima Unije u financijskom razdoblju 2014.-2020. te o nadležnim institucijama u Hrvatskoj koje su zadužene za pojedine programe.
Pregled natječaja za organizacije civilnog društva koje raspisuju tijela državne uprave, zaklade i fondovi, poduzeća, lokalna i regionalna samouprava, te onih koji se financiraju sredstvima EU, dostupan je na stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

…o politikama Europske unije
Pregled tema kojima se bavi Europska unija, od ljudskih prava do transporta i trgovine, te korisne poveznice na relevantna tijela, zakone i dokumente dostupan je na mrežnim stranicama  http://europa.eu/pol/index_hr.htm

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top