+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srijeda 13. studeni 2019.


Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovdje smo kako bismo:
- pružili informacije i odgovorili na vaša pitanja o EU, osobito o vašim pravima i mogućnostima prioritetima, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja
- uputili vas na specijalizirane izvore informacija i druge službe i mreže
- informirali vas i uključili u aktualna događanja vezano uz EU teme

 Informirati se možete putem naše web stranice, pratiti nas na Facebook-u, poslati nam e-mail, nazvati nas ili jednostavno doći u EDIC Osijek. U Centru ćete imati mogućnost pretraživanja sadržaja na Internetu vezanih uz EU, preuzeti informativne materijale i razgovarati s djelatnicima Centra.

Posjet studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Pravnog fakulteta u Osijeku

1311200

U utorak, 12. studenog 2019. studentice i studenti kulturalnog menadžmenta Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te Pravnog fakulteta u Osijeku posjetili su JU Županijsku razvojnu agenciju Osječko-baranjske županije i Informacijski centar Europe Direct Osijek.

Opširnije...

Europske snage solidarnosti: nove mogućnosti u 2020. za sudjelovanje mladih ljudi

DSC 0417 200
Europska komisija objavila je poziv na podnošenje prijedloga za 2020. u okviru Europskih snaga solidarnosti. Očekivani proračun od 117 milijuna eura bit će dostupan za aktivnosti solidarnosti čime se otvaraju nove mogućnosti za mlade koji žele pomagati drugima u velikom rasponu područja.

Opširnije...

Europska komisija objavila jesensku gospodarsku prognozu 2019.

IMG 20191030 104924

Europsko gospodarstvo u sedmoj je uzastopnoj godini rasta, a nastavak rasta predviđa se i 2020. i 2021. Tržišta rada i dalje su snažna, a nezaposlenost pada. Međutim, vanjsko okruženje nije poticajno kao što je bilo, a nesigurnost je sve veća, što posebno pogađa proizvodni sektor, koji se suočava i sa strukturnim promjenama. Čini se da je europsko gospodarstvo zbog toga na putu prema dugotrajnijem razdoblju usporenog rasta i slabe inflacije.

Opširnije...

Objavljen Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020.

erasmus

Erasmus+: EU ulaže više od 3 milijarde eura u mlade Europljane da studiraju ili se osposobljavaju u inozemstvu

Opširnije...

EDIC Osijek sudjelovao u događanju za mlade „Hangout: Time to move!?“

061119U sklopu „Time to move“ kampanje, u organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje, 31. listopada 2019. u Info centru za mlade Osijek održano je informativno druženje s mladima na kojem je sudjelovala je i predstavnica Informacijskog centra Europe Direct Osijek iz JU Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

Opširnije...

Stranica 1 od 114

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top