+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Utorak 27. lipanj 2017.


Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovdje smo kako bismo:
- pružili informacije i odgovorili na vaša pitanja o EU, osobito o vašim pravima i mogućnostima prioritetima, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja
- uputili vas na specijalizirane izvore informacija i druge službe i mreže
- informirali vas i uključili u aktualna događanja vezano uz EU teme

 Informirati se možete putem naše web stranice, pratiti nas na Facebook-u, poslati nam e-mail, nazvati nas ili jednostavno doći u EDIC Osijek. U Centru ćete imati mogućnost pretraživanja sadržaja na Internetu vezanih uz EU, preuzeti informativne materijale i razgovarati s djelatnicima Centra.

Natječaj za suradnju malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska-Hrvatska

meeting mala
U sklopu projekta „B LIGHT“ otvoren prvi krug natječaja za dostavu projektnih prijedloga „Light Concept“ za suradnju malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska.

Opširnije...

Na Svjetski dan izbjeglica 20. lipnja u Osijeku održan okrugli stol

okrugli stol mala
U organizaciji Udruge „MI“ – Split, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica 20. lipnja, u Osijeku je održan okrugli stol „Iskustva i prilike za pripremu integracije i inkluzije izbjeglica u RH“ i predstavljanje portala www.irh.hr.

Opširnije...

Od 15. lipnja ukinute naknade za roaming za putnike unutar EU-a

roaming mala
Od 15. lipnja 2017. ukinute su naknade za roaming za sve osobe koje putuju unutar EU-a. Ukidanje dodatnih naknada putnicima koji svojim mobilnim telefonima upućuju pozive, šalju poruke ili pretražuju internet dok su u inozemstvu jedan je od najvećih europskih uspjeha.

Opširnije...

Povodom 30. obljetnice programa Erasmus pokrenuta nova mobilna aplikacija Erasmus+

erasmus app 200
13. lipnja 2017. u Strasbourgu održana centralna proslava 30. obljetnice programa Erasmus za razmjenu u inozemstvu u kojem je dosad sudjelovalo devet milijuna ljudi.

Opširnije...

Europska komisija podržala novi hrvatski nacionalni program širokopojasnog pristupa

laptop 2055522 1920 1 Goumbik

„Program širokopojasnog pristupa u Hrvatskoj omogućit će brži internet privatnim i poslovnim korisnicima koji ga trenutačno nemaju. To će Hrvatskoj pomoći da uspostavi infrastrukturu potrebnu za informatičko društvo i pridonese stvaranju jedinstvenog digitalnog tržišta u EU-u.”  izjavila je povjerenica za politiku tržišnog natjecanja Margrethe Vestager.

Opširnije...

Stranica 1 od 60

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 10:00 – 15:00

Scroll to top