+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odgovor EU-a na #koronavirus

Odgovor EU-a na #koronavirus

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

EUandME kampanja za mlade

EUandME kampanja za mlade

Petak 3. travanj 2020.


Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovdje smo kako bismo:
- pružili informacije i odgovorili na vaša pitanja o EU, osobito o vašim pravima i mogućnostima prioritetima, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja
- uputili vas na specijalizirane izvore informacija i druge službe i mreže
- informirali vas i uključili u aktualna događanja vezano uz EU teme

 Informirati se možete putem naše web stranice, pratiti nas na Facebook-u, poslati nam e-mail, nazvati nas ili jednostavno doći u EDIC Osijek. U Centru ćete imati mogućnost pretraživanja sadržaja na Internetu vezanih uz EU, preuzeti informativne materijale i razgovarati s djelatnicima Centra.

Odgovor EU-a na pandemiju koronavirusa

koronavirus response web 2020Europska komisija koordinira zajednički europski odgovor na pandemiju bolesti COVID-19. Poduzimaju se odlučne mjere za jačanje naših sektora javnog zdravstva i ublažavanje socioekonomskih posljedica u Europskoj uniji. Mobiliziramo sva sredstva koja su nam na raspolaganju kako bismo državama članicama pomogli u koordinaciji nacionalnih odgovora i pružamo objektivne informacije o širenju virusa i djelotvornim naporima za njegovo suzbijanje.

Opširnije...

Širenje europskih vrijednosti – solidarnost u vrijeme koronavirusa

030420Informacijski centar Europe Direct Slavonski Brod je na svojoj Facebook stranici Spreading European Values postavio temu Solidarnost u vrijeme koronavirusa kao svojevrsnu platformu za razmjenu iskustava/razmišljanja i kreativnih prijedloga građana, posebice mladih.

Opširnije...

EU projekti izgradnje sustava navodnjavanja u Osječko-baranjskoj županiji

navodnjavanje200401 200
Silva Wendling: Bez navodnjavanja nema ozbiljne poljoprivredne proizvodnje


Osječko-baranjskoj županiji lani je kroz natječaj iz Programa ruralnog razvoja odobreno financiranje izgradnje tri sustava navodnjavanja u stopostotnom iznosu. Riječ je o gotovo 49 milijuna kuna za 854,5 hektara.

Opširnije...

Produljeni rokovi za prijavu projekata Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

erasmus thEuropska komisija je produljila rokove za prijavu projekata Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Europska komisija je produljila rokove u sklopu Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu za aktivnosti strateških partnerstava KA2 u području obrazovanja i osposobljavanja do 23. travnja 2020., za aktivnosti mobilnosti pojedinaca u području mladih (KA1), strateških partnerstava (KA2) i projekata dijaloga s mladima (KA3) do 7. svibnja te za sportske aktivnosti do 21. travnja 2020.

Opširnije...

Koronavirus: Komisija objavila praktične smjernice za slobodno kretanje kritičnih radnika

P043147 861846 thEuropska komisija je danas objavila nove praktične savjete kako bi se mobilnim radnicima u EU-u, a posebno onima u zanimanjima kritičnima za borbu protiv pandemije, omogućilo da dođu do svojih radnih mjesta. Među tim su radnicima osobe u zdravstvenom i prehrambenom sektoru, pružatelji osnovnih usluga kao što su skrb za djecu i skrb za starije osobe, i kritično osoblje za obavljanje komunalnih usluga. To je, u kombinaciji sa Smjernicama za provedbu privremenog ograničenja neobveznih putovanja u EU, koje su također danas objavljene, odgovor na zahtjeve čelnika EU-a, iskazane 26. ožujka, koji se bavi praktičnim aspektima za građane i poduzeća pogođene mjerama za obuzdavanje širenja koronavirusa i za nacionalna tijela koja provode te mjere.

Opširnije...

Stranica 1 od 122

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top