+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Četvrtak 19. srpanj 2018.


Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovdje smo kako bismo:
- pružili informacije i odgovorili na vaša pitanja o EU, osobito o vašim pravima i mogućnostima prioritetima, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja
- uputili vas na specijalizirane izvore informacija i druge službe i mreže
- informirali vas i uključili u aktualna događanja vezano uz EU teme

 Informirati se možete putem naše web stranice, pratiti nas na Facebook-u, poslati nam e-mail, nazvati nas ili jednostavno doći u EDIC Osijek. U Centru ćete imati mogućnost pretraživanja sadržaja na Internetu vezanih uz EU, preuzeti informativne materijale i razgovarati s djelatnicima Centra.

Program Europa za građane – otvorena dva natječaja

DSC 0355

Otvoreni su natječaji u sklopu Programa Europa za građane za mjere 2.1. Bratimljenje gradova i 2.2. Umrežavanje gradova s rokom za prijave 3. rujna 2018.

Opširnije...

EUROSTAT: prve procjene broja stanovnika EU-a

eurostat 005

Broj stanovnika EU-a 1. siječnja 2018. gotovo 513 milijuna – rast potaknut migracijama

Opširnije...

Objavljena dva nova poziva za MSP-ove

poduzetnistvo

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je dva poziva na dostavu projektnih prijedloga: „WWW vaučeri za MSP-ove“ i „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ .

Opširnije...

Informacije za mlade u sklopu kampanje #EUandME

eu and me

Europska komisija pokrenula je kampanju #EUandME usmjerenu mladima od 17 do 35 godina, kako bi ih informirala o vrijednostima i pogodnostima EU-a i pravima koje uživaju kao njegovi građani, te ih upoznala s načinima na koje im EU može pomoći u ostvarenju njihovih strasti i ambicija.

Opširnije...

Branko Baričević: "Ovaj četvrtak izdvajam" - Hrvatskih pet godina u Europskoj uniji: uspjesi i izazovi

Branko web

U rubrici "Ovaj četvrtak izdvajam" voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević izdvaja jednu od Europskih tema i zainteresiranim čitateljima daje svoj osobni osvrt. Današnja tema je peta godišnjica pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, a njegov osobni osvrt prenosimo u cijelosti.

Opširnije...

Stranica 1 od 83

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 10:00 – 15:00

Scroll to top