+385 31 22 18 39    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odgovor EU-a na #koronavirus

Odgovor EU-a na #koronavirus

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

Prioriteti Europske komisije Ursule von der Leyen

EUandME kampanja za mlade

EUandME kampanja za mlade

Subota 24. listopad 2020.


Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovdje smo kako bismo:
- pružili informacije i odgovorili na vaša pitanja o EU, osobito o vašim pravima i mogućnostima prioritetima, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja
- uputili vas na specijalizirane izvore informacija i druge službe i mreže
- informirali vas i uključili u aktualna događanja vezano uz EU teme

 Informirati se možete putem naše web stranice, pratiti nas na Facebook-u, poslati nam e-mail, nazvati nas ili jednostavno doći u EDIC Osijek. U Centru ćete imati mogućnost pretraživanja sadržaja na Internetu vezanih uz EU, preuzeti informativne materijale i razgovarati s djelatnicima Centra.

Program rada Komisije za 2021. – od strategije prema provedbi

P046400 72078 200
Europska komisija je danas donijela svoj Program rada za 2021., kojim želi stvoriti zdraviju, pravedniju i prosperitetniju Europu te ubrzati njezinu dugoročnu preobrazbu u zelenije gospodarstvo spremno za digitalno doba.

Opširnije...

Novo Izvješće o stanju prirode pokazuje da je priroda u Europi i dalje ugrožena

DSC 0220 200
I dalje se pogoršava stanje u zaštićenim staništima i smanjuje brojnost zaštićenih vrsta, a ta pogoršanja posljedica su prije svega intenzivne poljoprivrede, urbanizacije, neodrživih aktivnosti u sektoru šumarstva i promjena u slatkovodnim staništima. Na staništa utječe i zagađenje zraka, vode i tla te klimatske promjene i pretjerani izlov, uključujući krivolov, prekomjeran lov i ribolov. Ako se ništa ne poduzme, ta će pogoršanja i smanjenja brojnosti neminovno voditi do daljnjeg opadanja bioraznolikosti i redukcije vitalnih funkcija koje o njoj ovise, što bi ugrozilo i zdravlje ljudi i blagostanje.

Opširnije...

Zeleni plan: Europska komisija pokrenula okvir za održive zgrade

P046344 654119 200
Europska komisija je objavila strategiju za val obnove kako bi poboljšala energetsku učinkovitost zgrada.

 

 

 

Opširnije...

Komisija pokreće novi desetogodišnji plan za potporu Romima u EU-u

P045962 200
Europska komisija je donijela novi desetogodišnji plan za potporu Romima u EU-u, uključujući prijedlog za preporuku Vijeća. U fokusu je sedam ključnih područja: ravnopravnost, uključenost, sudjelovanje, obrazovanje, zapošljavanje, zdravlje i stanovanje. Za svako područje Komisija je utvrdila nove ciljeve i preporuke za države članice o tome kako ih postići. I jedno i drugo služit će kao važni instrumenti za praćenje napretka kako bi se osiguralo da EU ostvaruje daljnje rezultate u pružanju neophodne potpore koja je i dalje potrebna velikom broju Roma koji žive u EU-u.

Opširnije...

Europska komisija izdaje socijalne obveznice EU SURE u ukupnom iznosu do 100 milijardi EUR

P036088001201 200
Europska komisija je najavila izdavanje obveznica u okviru instrumenta EU SURE u ukupnom iznosu do 100 milijardi EUR u obliku socijalnih obveznica. U tu je svrhu Komisija donijela Okvir za socijalne obveznice, koji je prošao neovisnu procjenu. Na temelju tog okvira ulagatelji u obveznice SURE mogu se pouzdati da će se prikupljena sredstva koristiti za istinski socijalne namjene.

Opširnije...

Stranica 1 od 138

KONTAKTIRAJTE NAS

Europe Direct Osijek
Radićeva 4, Osijek
Tel. 031/221-839
Fax 031/221-841
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00

Scroll to top